HTML

Pytho szerint a VB

A 2010-es Labdarúgó Világbajnokság mérkőzéseinek szubjektív elemzése. Szólj hozzá Te is! :)

Címkék

adiyiah (1) afrikaifoci (1) algeria (3) anelka (1) anglia (4) anjunghak (2) argentina (5) ausztralia (3) ayew (1) a csoport (6) badstuber (1) barry (2) belhadzs (2) birsa (1) bradley (2) brazilia (5) bronzmeccs (1) b csoport (6) cahill (1) cannavaro (1) cesar (1) chile (4) choupomoting (1) csoportmeccs (53) c csoport (6) dania (3) davidvilla (4) delafrika (3) delkorea (4) demichelis (1) dempsey (1) derdiyok (1) derossi (2) donovan (4) donto (1) drogba (1) d csoport (6) eduardo (2) egyenes kieses (18) elefantcsontpart (3) elia (2) elodonto (2) emana (1) enyeama (2) erdekesadat (34) e csoport (6) felipemelo (2) fifa (1) forlan (3) franciaorszag (3) franco (1) friedrich (2) fucile (1) f csoport (6) gerrard (1) gezzal (1) ghana (5) gorogorszag (3) gourcuff (2) green (2) gyan (3) g csoport (6) hasebe (1) hernandez (1) heskey (1) higuain (3) hollandia (7) holman (2) honda (3) honduras (3) howard (2) hulyebiro (6) h csoport (6) iniesta (4) inkoom (1) jabulani (1) japan (4) jimmyjump (1) johnmensah (1) jonathanmensah (1) kaita (2) kamerun (3) kassaiviktor (2) kavasima (2) kewell (1) khune (1) kingson (1) klose (5) kndk (3) koren (1) kuzmanovics (1) lahm (1) lodeiro (1) lucio (1) luisfabiano (3) maicon (2) manolo (1) maradona (1) markgonzalez (1) marquez (2) martins (1) mbolhi (1) messi (1) mesterharmas (1) mexiko (4) milner (1) mphela (1) mucha (1) muller (4) muntari (1) muslera (3) nakazava (1) negyeddonto (5) neill (2) nemetorszag (7) nigeria (3) nyolcaddonto (9) olaszorszag (3) oscarperez (1) osorio (1) osszefoglalo (8) ozil (4) pakcsajang (1) pakdzsiszung (2) paknamcsol (1) palermo (2) paraguay (5) paredes (1) parreira (1) paston (3) pepe (1) pique (1) podolski (1) ponce (1) portugalia (4) quagliarella (1) reid (1) rimjongguk (1) rjong (1) robben (2) robinho (2) rommedahl (2) ronaldo (2) rooney (1) salata (1) salcido (1) santacruz (1) schwarzer (1) schweinsteiger (2) sibaya (1) skrtel (1) sneijder (4) spanyolorszag (7) statisztika (1) stekelenburg (1) suarez (4) svajc (3) szamarasz (1) szerbia (3) szlovakia (4) szlovenia (3) sztojkovics (1) tevez (4) tiago (2) tiote (1) torres (1) tshabalala (2) uche (1) ujzeland (3) uruguay (7) usa (4) valladares (3) vanbommel (3) vanbronckhorst (1) vandervaart (1) vanpersie (1) vera (2) villar (1) vittek (3) vorsah (1) vuvuzela (2) vyntra (1) xavi (3) yakin (1) yayatoure (1) zsigics (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Dzsini: reggel felmerült egy érdekes kérdés: mit kezd a videóbíró egy (utólag) tévesen befújt lessel? viss... (2010.06.28. 16:28) Argentína - Mexikó 3-1
  • pytho: @tiburi: Kiváló meccs volt, így van. :) A gól pedig leírhatatlan :) (2010.06.17. 12:42) Spanyolország - Svájc 0-1
  • pytho: @Alana Train: Meglátjuk, jó eséllyel a Japán-Dánia párosból kapnak valakit a 16 közt, alighanem ők... (2010.06.15. 15:42) Olaszország - Paraguay 1-1

Archívum

Emlékeztetőül - A továbbjutásról

2010.06.21. 23:21 pytho

A csoport: amennyiben az utolsó mérkőzésen Uruguay és Mexikó döntetlent játszik, a franciák mennek haza (Dél-Afrika is menne persze, de ők eleve otthon vannak). Ha valamelyik latin-amerikai csapat nyer, ők a csoportelsők (ezzel elkerülik Argentínát), a másik viszont akár ki is eshet, ha a franciák nyernek, vagy akkor, ha Dél-Afrika súlyos (4-5 gólos) verést mér a Les Bleus-re.

B csoport: Argentína csak akkor eshet ki, ha legalább hárommal kap ki Görögországtól (kizárt). Korea és Görögország közt nagyon bonyolult a helyzet, ha valamelyik több pontot szerez a másiknál, az továbbmegy (és a másik kiesik), de ha ugyanannyi pontot szereznek, a helyzet nagyon bonyolult. Nigéria továbbjut, ha nyer Korea ellen és Görögország kikap Argentínától.

C csoport: Szlovénia nagyon közel áll a tizenhat közé jutáshoz, csak akkor eshetnek ki, ha kikapnak Angliától, és az USA legyőzi Algériát, vagy akkor, ha Algéria több mint egy góllal nyer, vagy a szlovének több mint egy góllal kapnak ki. Anglia egy győzelemmel biztosan továbbjut, a döntetlen csak akkor jó, ha az legalább 3-3, és az USA-Algéria is döntetlen. Az amerikaiak egy Algéria elleni győzelemmel biztosan, döntetlennel talán továbbjutnak, míg Algériának egy győzelem akkor jelent biztos továbbjutást, ha Anglia nem nyer a szlovének ellen. A képlet tehát elég bonyolult, és egyedül az amerikai-algériai páros nem juthat tovább együtt.

D csoport: Ghána van a legjobb helyzetben, ha pontot szerez Németország ellen, biztosan továbbjut, s ha kikap, az ausztrál-szerb meccs döntetlenje esetén még mindig továbbmehet. Németország hasonló helyzetben van, ám nekik csak egy győzelem jelenti biztosan a nyolcaddöntőt, a döntetlen már kiesést is okozhat, vereséggel pedig mehetnek haza. Szerbiának és Ausztráliának valószínűleg csak a győzelem jelenthet továbbjutást, az ausztáloké csak akkor biztos (azaz nem számít az amúgy tragikus gólkülönbsége), ha ők nyernek, Ghána pedig Németországot veri. Szóval a helyzet itt sem egyszerű.

E csoport: a korábbi csoportoknál jóval egyszerűbb a helyzet, Hollandia már továbbjutott, egy Kamerun elleni döntetetlennel a csoportelsőségét is bebiztosíthatja (de még egy egygólos vereséggel is könnyen csoportelső lehet). A Dánia-Japán meccsen dől el a másik továbbjutó kiléte: ha Dánia győz, akkor továbbjut, ha nem, akkor Japán megy a tizenhat közé.

F csoport: Paraguay egy Új-Zéland elleni pontszerzéssel biztosan továbbjut, vereség esetén csak akkor, ha az olasz-szlovák döntetlen, vagy Szlovákia kis különbséggel nyer. Olaszország és Új-Zéland teljesen ugyanúgy áll, mindkettő csak pontszerzéssel juthat tovább, ha mindkettő nyer, mindkettő továbbjut, ha csak az egyik, az lesz nyolcaddöntős, ha mindkettő döntetlent játszik, az megy tovább, aki többgólos meccsen éri el ezt a döntetlent (ha a két meccsen azonos eredmény születik, sorsolás következhet!). Szlovákia továbbjutása csak akkor lehetséges, ha megveri Olaszországot, de abban az esetben, ha ezzel együtt Új-Zéland veri Szlovákiát, valószínűleg így is kiesik.

G csoport: Brazília biztosan továbbment, Észak-Korea biztosan kiesett. Elefántcsontpart csak akkor mehet tovább (Portugália kárára), ha ők verik Koreát, a brazilok Portugáliát, és a két győzelem összessített gólkülönbsége legalább kilenc...

H csoport: Chile csak akkor eshet ki - habár ez egy egészen valószínű eset -, ha kikapnak a spanyoloktól, és a svájciak egynél több góllal verik Hondurast. Honduras továbbjutása csak akkor lehetséges, ha elverik Svájcot legalább 2 góllal, és Spanyolország kikap Chilétől. Spanyolország továbbjut, ha nyer Chile ellen, s Svájc is biztos továbbjutó, ha legalább kettővel nyer Honduras ellen. 

Szólj hozzá!

Címkék: osszefoglalo csoportmeccs

A bejegyzés trackback címe:

https://pythovb.blog.hu/api/trackback/id/tr902099725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása